Menu
Komunita

Dort pro psy s dietami a potravní alergií

Někteří psi mají citlivé trávení, případně trpí alergiemi. Omezujícím hlediskem při přípravě dortu jsou i speciální diety, ale ani psík ze zvláštními potřebami nemusí zůstat bez dortu.

V psím dortu je třeba vyloučit alergeny.

U psů alergiků je při přípravě dortů nutné vyloučit potraviny, které alergii vyvolávají. Častým zdrojem vyvolávajícím alergii bývá u psů kuřecí maso. Řešení je tedy jednoduché – použít jiné druhy masa, kterými majitel psíka běžně a bez problémů krmí.

Při přípravě dortu pro alergického psa je nevhodné zařadit v rámci slavnostní příležitosti maso z druhů zvířat, kterými pes není běžně krmen. I na nové druhy masa by se mohla objevit alergie a radost z pochoutky oslavenci pokazit.  

Výrazné omezení při výrobě mají psi na speciálních veterinárních dietách. V těchto případech velmi záleží na vynalézavosti majitele. Dietní granule se dají obohatit masem, vývarem, rosolem. Pokud pes trpí zažívacími problémy, poslouží k dochucení dietní konzervou stejné veterinární řady.

Výrobu dortu pro pejska konzultujte s veterinářem

Základní suroviny pro výrobu dortu by měl odsouhlasit veterinární lékař, aby dort psovi místo radosti neublížil. Pak již záleží jen a pouze na majiteli, jaký tvar dortu z veterinárně schválené hmoty vytvaruje a jak dort psovi dozdobí.

Autor: Jana Jarešová
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat