Menu
Komunita

Cestovní pojištění psa

Účelem cestovního pojištění je krýt rizika vznikající při cestování se psem. Nejběžnějším pojištěním je odpovědnost za škodu způsobnou psem a nečekané zdravotní problémy.

K čemu slouží cestovní pojištění psa

Účelem cestovního pojištění je krýt rizika vznikající při cestování se psem. Pokud má majitel psa uzavřeno pojištění odpovědnosti za škody způsobené psem nebo pojištění na úhradu veterinární péče, není třeba při cestování po tuzemsku uzavírat žádné další pojištění. Cestovní pojištění se tedy týká cestování do zahraničí.

Proč psa při cestování pojistit?

Při plánování zahraniční cesty, zvláště pokud se jedná o dovolenou, asi nikdo nepřemýšlí rád o všech možných katastrofách, které mohou nastat. Nicméně cestovní pojištění je tu od toho, aby dodalo klid na cestách a umožnilo si cestování užít bez stresu.

Na co lze psa pojistit

Stejně jako při cestování v tuzemsku je možné pojistit psa na dvě základní rizika: Pes může způsobit škodu nebo trpět nečekanými zdravotními problémy. Některé pojišťovny mohou nabízet ještě doplňková připojištění.

Když pes způsobí škodu v zahraničí

Zejména pojištění na způsobené škody lze vřele doporučit i lidem, kteří doma toto pojištění uzavřené nemají. I vzorně vychovaný pes může zavinit nehodu nebo někoho ve stresu kousnout. V mnoha zemích jsou postihy přísnější a peněžní náhrady mnohem vyšší než u nás a také daleko lépe vymahatelné. Nehoda způsobená psem, která by se u nás vyřešila pokutou v přestupkovém řízení, může majitele v zahraničí po finanční stránce velmi bolet.

Nečekané zdravotní problémy nebo úraz

V případě vážnějších zdravotních problémů nebo úrazu tvoří veterinární péče významnou položku v rozpočtu na dovolenou. Vhodně zvolené pojištění alespoň zčásti pomůže náklady za veterinární péči pokrýt.

cestovni pojisteni pro psa

Označení pojištěného psa

Označení psa, zpravidla mikročipem, je nejen v souladu s požadavkem na veterinární předpisy, ale bude vyžadováno i pojišťovnami při uzavírání cestovního pojištění. Před cestou je potřeba ověřit, zda je u nás použitý čip v souladu s předpisy cílové země, zda je čitelný a dohledatelný. Rovněž není od věci zjistit možnost dohledání čipu v mezinárodním registru.

Šťastnou cestu, pobyt i návrat!

V momentě, kdy je cestovní pojištění vybráno a uzavřeno, pes označen mikročipem a vše připraveno k odjezdu, nezbývá než popřát, ať není třeba pojištění využít. Protože uzavřít cestovní pojištění, které nakonec nepotřebujeme, je ten nejlepší možný průběh zahraničního pobytu.

Autor: Jana Jarešová
Vstoupit do diskuze (0) V diskusi se můžete mimo jiné poradit s našimi specialisty.

Mohlo by vás zajímat